Hospitalisatie

De hospitalisatieverzekering vergoedt de kosten van voor, tijdens en na een verblijf in het ziekenhuis en een aantal andere kosten die niet terugbetaald worden door de verplichte ziekteverzekering van het ziekenfonds. Het betreft hier dus een aanvullende ziektekostenverzekeringen. Meestal wordt een vrijstelling of franchise voorzien waardoor u een eerste deel van de kosten zelf moet betalen.

Maar dan nog blijft de hospitalisatieverzekering interessant want ondanks de tussenkomst van het ziekenfonds kan de factuur nog aardig oplopen. Denk maar aan zowel erkende als niet erkende behandelingstechnieken, medische materialen, implantaten of geneesmiddelen die niet terugbetaald worden door de sociale zekerheid.

Bovendien leven we met zijn allen steeds langer en is het niet zeker of de terugbetalingen op hetzelfde niveau zullen blijven. De totale uitgaven voor de gezondheid zullen de volgende jaren immers blijven stijgen. Wie op tijd een hospitalisatieverzekering afsluit, kan echter op zijn twee oren slapen. Wie van een collectieve hospitalisatieverzekering geniet, doet er trouwens verstandig aan om toch een “wachtpolis” te onderschrijven. Wanneer u op oudere leeftijd op een individuele polis overschakelt kan het prijskaartje immers aardig oplopen. Iets wat u met deze overbrugging kunt vermijden. Kom gerust eens langs voor meer inlichtingen.