Waarom de meeste motorongevallen in april gebeuren…

Het seizoen is voor een aantal liefhebbers al weer begonnen. De mooie lentedagen zorgen ervoor dat velen van u de motor weer uit de winterstalling hebben gehaald. Heerlijk! Maar wel weer even wennen, na die maanden rust. Het is verstandig u goed voor te bereiden want er gebeuren relatief veel motorongevallen, in het bijzonder in de maand april. De meeste van deze motorongelukken gebeuren zonder dat er een andere partij bij betrokken is. Het lijkt er daarom op dat dit een seizoensfenomeen is, dat optreedt door een gebrek aan rijpraktijk.

 

Een goede voorbereiding spaart levens!

Wist u dat er verschillende mogelijkheden zijn om u goed voor te bereiden op vele veilige kilometers? Uw verzekeringsmaatschappij kan u daarover meer vertellen.

En verder dient u zich natuurlijk altijd te houden aan deze basisregels:

 

De juiste uitrusting

Natuurlijk is een goede, beschermende uitrusting onmisbaar. Een K.B. van 1 september 2011 verplicht elke motorrijder om het volgende te dragen:

 

Goede verzekering

Mocht u toch betrokken raken bij een motorongeval, dan helpt een goede verzekering u verder. U heeft de wettelijke verplichting om minimaal uw Burgerlijke Aansprakelijkheid (B.A.) te verzekeren. Maar omdat u als motorrijder meer risico loopt, is het verstandig om meer te verzekeren. Een aantal polissen bieden u een totaaloplossing, zoals een ruime basiswaarborg en aanvullende dekkingen. U kunt daarbij denken aan onmiddellijke bijstand als uw motor onbruikbaar is geworden, een beperkte of volledige Omniumdekking, extra dekkingen voor lichamelijk letsel en bijvoorbeeld een wereldwijde dekking.

 

Informatie

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en stellen met u een passend pakket samen. Zo bent u verzekerd van goede bijstand indien dat nodig mocht zijn en dat geeft rust.

Zo kunt genieten van de heerlijke kilometers op uw motor!

Terug naar overzicht